Chat with us, powered by LiveChat
03/27/2024

Γιατί τα ηλιακά πάνελ χρειάζονται συντήρηση

A.I. Greenfield
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
Πολλοί ιδιοκτήτες ηλιακών συλλεκτών υποτιμούν την ανάγκη για τακτική συντήρηση (συντήρηση). Φαίνεται σε αυτούς ότι το κύριο πράγμα είναι να εγκαταστήσετε το σύστημα και στο μέλλον μπορείτε να το ξεχάσετε. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει.
Στο άρθρο, θα εξετάσουμε γιατί οι ηλιακοί συλλέκτες χρειάζονται συντήρηση, τι είναι.

Πόσο συχνά χρειάζονται συντήρηση ηλιακών συλλεκτών

Η συχνότητα συντήρησης εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, το επίπεδο ρύπανσης και τα ειδικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Γενικά, συνιστάται να το διεξάγετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Πόσο συχνά χρειάζονται συντήρηση ηλιακών συλλεκτών

Τι πρέπει να γίνει και γιατί

Τα ελαττωματικά ή εσφαλμένα εγκατεστημένα εξαρτήματα μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο για τα ίδια τα συστήματα, όσο και για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να κάνετε τακτικά:
  • Καθαρίστε τις μονάδες από σκόνη, βρωμιά, περιττώματα πουλιών και υπολείμματα εντόμων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται αποσταγμένο νερό ή προϊόντα με βάση το αλκοόλ. Μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή βούρτσα. Εάν δεν το κάνετε αυτό εγκαίρως, η απόδοση της μονάδας μπορεί να μειωθεί.
  • Το χειμώνα, καθαρίστε το κολλημένο χιόνι. Συνήθως κυλά από τα πάνελ ο ίδιος, επειδή τοποθετούνται υπό γωνία. Αλλά αν το χιόνι κολλήσει και δεν λιώσει, τότε θα πρέπει να το καθαρίσετε. Μια μαλακή βούρτσα με μακριά λαβή είναι κατάλληλη για αυτό.
  • Καταπολέμηση της σκιάς. Εάν τα δέντρα έχουν αναπτυχθεί κοντά, είναι απαραίτητο να κόβετε τακτικά τα κλαδιά που εμποδίζουν τα πάνελ. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της εργασίας τους, καθώς και στην προστασία τους από ζημιές.
  • Ελέγξτε την κατάσταση των συνδετήρων. Μερικές φορές ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να χαλαρώσει τα μπουλόνια στα οποία είναι τοποθετημένο το πλαίσιο.
  • Αξιολογήστε την προστασία μόνωσης. Εάν το περίβλημα του καλωδίου είναι ελαττωματικό, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ρεύματος ή βραχυκύκλωμα.
  • Ελέγξτε τον μετατροπέα για σφάλματα: η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Εάν ο πίνακας ανάψει, απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες όπως το τελλουριούχο κάδμιο, το Αρσενίδιο του γαλλίου και ο φώσφορος στην ατμόσφαιρα. Αυτά είναι πιθανά καρκινογόνα.
  • Ελέγξτε τις μονάδες για μηχανικές βλάβες. Η υγρασία μπορεί να μπει σε μάρκες και γρατζουνιές και να χαλάσει τα ηλιακά κύτταρα. Εάν η στεγανότητα του θαλάμου είναι σπασμένη, είναι προτιμότερο να αντικαταστήσετε το τμήμα.
Τι πρέπει να γίνει και γιατί
Κατά την εγκατάσταση των πάνελ, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εγκατάσταση μιας συσκευής προστασίας από υπερτάσεις, η οποία, μεταξύ άλλων, θα προστατεύει από κεραυνούς. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση του εξοπλισμού.
Η τακτική συντήρηση και αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ηλιακών συλλεκτών.
Συνιστάται οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται από ειδικούς που έχουν εμπειρία στην εργασία με τέτοια συστήματα. Αυτοί μπορεί να είναι υπάλληλοι μιας επαγγελματικής υπηρεσίας συντήρησης ηλιακών μονάδων ή οι τεχνίτες της εταιρείας που εγκατέστησαν τα πάνελ.
Οι ειδικοί της Greenfield energy solution επιλέγουν ολοκληρωμένες λύσεις, παρέχουν εγγυήσεις και προσωπική εξυπηρέτηση. Αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπο και ο διευθυντής μας θα σας καλέσει.
ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΆΡΘΡΑ
    Made on
    Tilda